Vibe

Vibe Icon

Novell Vibe – Ett smart samarbetssystem för högre produktivitet och lönsamhet.

Officiell produktsida

Nyckelfunktioner

  • Kunskapsdatabas
  • Dokumenthantering
  • Projektarbeten
  • Elektroniska Formulär
  • Processflödesautomatisering
  • Intranät
  • Interface för mobila enheter

Kunskapsdatabas

All data som sparas i Vibe indexeras ”on the fly” vilket innebär att det är otroligt lätt att hitta information genom att enkelt söka på nyckelord. Information som utarbetats av användare genom åren går inte förlorade bara för att någon slutar eller byter jobb. Självklart krävs det behörighet till informationen, användare kan inte ta del av data de saknar behörighet till.

Dokumenthantering

Med den inbyggda versionshanteringen blir arbetet med dokument en barnlek. Varje gång man spara sitt dokument skapas en ny version, med ett enkelt löpnummer t.ex. ver. 1,1 om man senare vill kan man höja versionsnumret till nästa heltal för att markera en större förändring. Meta data om dokument visar tydligt vem som skapat eller redigerat eller kommenterat ett dokument, man kan även bifoga beskrivande text eller etiketter ”taggar”  för att ytterligare förtydliga vilket typ av ämne eller information det innehåller, vilket även det underlättar vis sökning.

Projektarbeten

Skapa enkelt en projektarbetsyta för ditt gemensamma arbete och tilldela deltagare uppgifter, möten i gemensam kalender, nödvändigt underlag för projektet och ”deadlines”  när allt eller delar av arbetet skall vara avklarat. Genom en grafisk vy ser ni snabbt hur ni ligger till med uppgifter och deadlines. Delegera, omprioritera och skapa underuppgifter är en del av många möjligheter som finns till hands för att driva projektet i mål.

Elektroniska formulär

Med inbyggda funktioner för att skapa elektroniska formulär skapar man lätt snygga strukturerade layouter för inmatning av data för senare bearbetning eller bara arkivering.
Elektroniska formulär i Novell Vibe kan anpassas för att passa exakt dina behov.
Du kan skapa dina egna inmatningsformulär och vyer genom att använda Vibe Form & Designers View Tools. Du kan även ladda ner befintliga anpassade anmälningsblanketter från Novell Vibe Resource Library.

Processflöde

Det inbyggda arbetsflödes systemet kan användas för att automatisera rutiner och processer för till exempel offert/order hantering, inlämnande av körjournal, redaktionell granskning innan publicering i wikis bloggar och forum.

Intranät

Bygg med lätthet upp ett intranät med information för hela företaget eller för enskilda avdelningar där aktuell relevant information publiceras.

Anpassat interface för smartphones

Ett anpassat gränssnitt som passar dagens mobiltelefoner gör att man enkelt kommer åt all information även när man är på språng.

View all Vibe software Features